Iskolaújság - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 4 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 605517Ezt az oldalt 71716 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 32724 volt.

Iskolaújság

Az istennő nyomában 3.

2011. Febr. 9. 12:45

A fiatal kábult paplovag iszonyatos fejfájásra ébredt. Mikor felébredt egy kis cellaszerű helységben találta magát. Körülnézett, és végigsimította a homlokát, és akkor érezte a nagy puklit.
- Remek.- mormogta.
 Akkor szerezhette, amikor… megfordult, és? Kezdett összeállni a kép. Sétált egy sikátorban, és ennyi. Na, de mi történ ezután?
 Persze, abban tisztában volt, hogy fogságba esett. És még azt kérdezgette magában, hogy jobb-e ez, mint meghalni, valaki lenyomta a kilincset. A zár kattanására föleszmélt, és próbálta megőrizni nyugalmát. Tanítója folyton a bátorságra tanította és felkészítette a legrosszabbra is… elméletileg.
    Két csuklyás, sebhelyes arcú, tolvajnak látszó férfi lépett be az ajtón. Majd egy alacsonyabb termetű, nyilvánvalóan nő tette be a lábát és meredt Darrenre. Arcát szájtól felfelé beárnyékolta a csuklya.
- Gondoltuk, hogy egy óra múlva felébredsz.
- Gondoltátok? Egy óra? Kik vagytok? – kérdezte Darren és felvett egyfajta védekező, és egyben támadóállást.
- Igen drága, egy óra telt el mióta jól fejbe vágtak az embereim. És ahhoz, hogy mi kik vagyunk, semmi közöd. Csak az a lényeg, hogy gazdagnak látszol. Biztos jó pénzt kapnánk érted a hozzátartozóidtól. Hehehehe!- kuncogott a nő, közben magához emelte a tőrkardját és azt vizsgálgatta.
   Látszólag élesnek és jól karbantartottnak látszott, az is lehet, hogy mágikus volt. És ha az, akkor valószínűleg lopott. Darren nem félt, inkább legszívesebben rátámadott volna a csőcslékekre.  Fegyvereit azonban elvették, és páncéljától is megfosztották. Azonban ott volt a nyers erő és a bosszú. Felugrott az ágyról, kicsit szédül és a nőnek támadott. De a két testőr lefogta és a fiatal férfi nem tudott sokat tenni. Pláne akkor, mikor a világ forog körülötte, és szinte kettőt lát az emberekből. Nagy volt az ütés.  A nő a haragos közeledést egy pofonnal díjazta.
- Tanuld fékezni haragod fattyú!- mordult rá.- Egyenlőre, még mi vagyunk előnyben. Hozzátok a főnökhöz!- parancsolta a két cingár, ám mégis erős fogású tolvajnak.
   Végül a tolvaj vezetőhöz értek. Egy erős, bőrpáncélba öltözött, ápolatlan külsejű, középkorú férfi volt, aki egy ládákból és zsákokból összeeszkábált ’’trónon’’ ült. Rávigyorgott a fiúra, aki kezdte egyensúlyát visszanyerni, és így láthatta, hogy a férfinak hiányzott egypár foga. A tolvajnő leült egy asztalhoz és vett a tálban lévő tört dióból. Azt majszolta. A két tolvaj ledobta a földre a szerencsétlen fiút, aki gyorsan felkapta magát. És újra felvette a védekező állását, és az ülő férfira meredt, aki továbbra is vigyorgott. Végül annyira viccesnek találta a paplovagot, hogy kuncogott is, bár jobban emlékeztetett disznóröfögésre.
- Mi az? Mit röhög? – kérdezte Darren, akinek ez sértette méltóságát.
 Hirtelen a férfi komolya arcot vágott és felállt. Felvette maga mellől fegyverét, ami egy balta volt, és Darrenhez közeledett.
- Te csak ne beszélj! Neked itt nincs szavad! – mondta, aztán újra nevetésbe tört ki, ami viszont most sípoló hangot adott ki. – Vicces vagy kölyök. – majd rácsapott egyet a fiú, még nem egészen kidolgozott hátára.
- Nos, Virde! Mi legyen vele? – szólott a nő.
- Hmmm. Nem is tudom. Ahhoz, hogy váltság díjat követeljünk, tudni kellene ki ő, és kik a hozzátartozói.
- De nekem nincsen senkim. –szólt közbe Darren, és a végén megköszörülte a torkát.
- Nincsen? Pedig felszerelésed nem ezt mutatja. – bökött a férfi fejével egy asztalra, melyen Darren páncélja és kardja feküdt.
- Uram, én menekült vagyok. Csak enni maradt nekem.
- Igen? És ez?- felemelte és megcsörgette a kis erszényét is.
- Uram! Annyi az összes aranyam!- rivallt rá Darren, mert már kezdte megszégyenítve érezni magát.
- Menekült, mi? Hahh! Honnan menekültél?
- Miért mondanám el? –erősködött Darren, de Virdennek még volt türelme.
- Mert akko előbb menekülhetsz, talán. Talán gondolkodni is kellene, ostoba lovag.- morogta oda a fiúnak. – Igaz? Valamilyen lovag vagy.
- Igen! Isika paplovagja, és nem tűröm az ilyen gazember viselkedést. – bátorodott fel, mert a férfi szórakozott tekintetéből nem vette ki, hogy bántaná. Azonban tévedett, mert az odasuhintott neki, nagyobbat, mint a nő. És Darren nem tehetett ellene semmi. Ő csak egy tanonc volt, és varázslatai közt sem talált semmi olyat, ami kisegíthette volna őt.
- Tudod kivel beszélsz te?
- Kivel? –kérdezte a paplovag, magába fojtott dühbe.
- Mi vagyunk az Sötét Nappal tolvajcéh. És én vagyok a vezetője. Arkhold egy vezetője sem tudott minket kiiktatni. Feketekereskedelemmel, bérgyilkossággal és tolvajlással foglalkozunk…
- És én vagyok az alvezető, és a kiképzőmester. – állt fel a nő a székből és feléjük sétált.
Lassan lecsúsztatta csuklyáját. És talán sugározhatott volna a szépségtől, ha nincsen letakarva a bal szeme. Barna, fényes haja volt, hosszú lófarokba kötve. Szép hibátlan bőre és remek alakja. És mint kiképzőmester, nagyon ügyes lehetett.
- Nos, tisztelt szent uraság, ő itt Viola. És valóban az, akinek mondja magát. –mutatta be Virde a nőt. –Most, hogy ilyen szépen bemutatkoztunk, elárulhatnád már, hogy ki vagy te. Aztán meglátjuk, hogy szabadon engedünk-e. Nem vagyunk mi olyan rosszak, hogy egy olyan nincstelen menekült embert, aki az igazságért harcol, mint te, fogva tartsunk. – mondta Virde, ám hangjában volt egy kis szarkazmus.
- Ahh, rendben.-sóhajtott. Majd felnézett Violára, aztán Virdere. – A nevem Darren. Vetmiril városából való vagyok, és…
- Na, ne már! Az a vá….
- Sssssss! – csitította Virdet el, a nő.- Most ő beszél! Szóval?
- Szóval, onnan jöttem, és ahhh.- Darren szíve nagyon szorult, ahogy visszagondolt arra a véres csatára. – Lordak papjai egyfajta ’’szent háborút’’ vittek véghez, amit mi, Isika papjai próbáltunk elszorítani. Azonban, …ők győztek. Igazából, én csak egy tanonc vagyok. A mesterem, a barátaim mind oda. És a város is! Lordak papjai megfizetnek ezért.
- Lordak papjai? Lépett elő Viola.
- Igen.- helyeselt Darren.

További hírek

Örökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!

Tovább...

2015.4.7.

Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!

Tovább...

2015.4.7.

Szép, irodalom... szépirodalom...

Tovább...

2015.3.8.

Beugró döntő

Tovább...

2015.3.8.

Eredményes versenyzőink

Tovább...

2015.3.8.

Beugró

Tovább...

2015.2.8.

Szép, irodalom... szépirodalom...

Tovább...

2015.2.8.

A HIMNUSZ-SZÓZATMONÓ VERSENYRŐL

Tovább...

2015.1.27.

Magyarország és a hip-hop

Tovább...

2015.1.14.

Újra itt vagyunk!

Tovább...

2015.1.8.

A 11.D osztály öko lábnyoma

Tovább...

2012.2.22.

A páncélosok evolúciója

Tovább...

2011.12.6.

A (török) félhold nyomában

Tovább...

2011.3.16.

Ádámok és Évák

Tovább...

2011.3.16.

Beszélgetés Besenczi Árpáddal, a Hevesi Sándor Színház direktorával

Tovább...

2011.2.10.

Az istennő nyomában 4.

Tovább...

2011.2.9.

Az istennő nyomában 2.

Tovább...

2011.1.17.

Az istennő nyomában 1.

Tovább...

2011.1.12.

Zalaegerszegi downhill

Tovább...

2011.1.6.

Séta Program 2010 / 2011

Tovább...

2011.1.6.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
KISINAS tábor 2021
Ballagás 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20