Iskolaújság - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 7 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 605520Ezt az oldalt 71719 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 32724 volt.

Iskolaújság

Az istennő nyomában 2.

2011. Jan. 17. 11:34

Az istennő nyomában
    2. rész   

     Fura álmok gyötörték Darrent. Még mindig ott csengtek az ártatlanok sikolyai a fülében. A tűz sercegése, az épületek morajlása, ahogy romba dőlnek a kegyetlen papok keze alatt. Hosszú éjszaka volt, ám elmúlt. Napfény szűrődött be a függöny mögül. Darren verejtékezve ébredt fel. Az alsó szinten mozgolódásra lett figyelmes. Már javában élt a kocsma, így azon gondolkodott, mennyi idő lehet. Miután felöltötte öltözékét, leindul a földszintre. Egyből rájött, hogy a kocsmatöltelékek témája a megtámadott karaván volt. Vuluf szája hamar eljárt.
   
- Tűzlabdák csaptak le mindenhonnan, szorosan fogtam a fejszém nyelét, de nem láttam sehol az ellent, mígnem mellettem csapódott be egy. Egy ponyva alá bújtam, ekkor szorítani kezdett a mellkasom…- mesélte a törp.
- Na de kik voltak a támadók? –kérdezte egy ősz hajú széles vállú férfi. Uniformist viselt, amin egy vörös madáralak volt. - Arkhold környékéről régóta elüldöztük a rabló bandákat! De ez nem is rablás, hanem pusztítás.
- Lordak papjai voltak! – szakította félbe a beszélgetést Darren a lépcsőfordulóból. – Ha akarjátok mindent részletesen, elmesélek!
- Sejtettem, hogy te is benne vagy szentfazék! – mondta Vuluf. –  Na meséld csak el szépen, hogy a sötét agyú papok , hogy merészelték megtámadni azt a karavánt, amin ÉN is utaztam. Miért nem maradtak a fenekükön, Vetmirilben?
- Nem tudom. Ilyesmit nem tudhatok.
- Gyere ifjú! Meghívlak egy italra, míg elmeséled. -szólította fel az ősz hajú férfi Darrent.
- Köszönöm. Azt elfogadnám. Majd felemelte a poharat és kortyolt belőle. – Szóval, már a vérengzés előtt pár nappal utaltak jelek arra, hogy valami nincs rendben. Isika, mely istennek én is hódol, temploma előtt Lordak papjai vonultak fel. Sőt az egész városban felvonulást rendeztek. Arcukat csuklyák takarták, mintha el akarnának bújni a nép elől. Éppen a papi szállásomon aludtam, mikor kiáltásokat halottam. És ekkor kezdődött minden. Három teljes napig folyt, és Lordak papjai nemhogy gyengültek volna, erejük inkább fokozódott. Mint egy isten követője, azt vettem észre, hogy Lordak támogatja követőit. És biztos vagyok benne, hogy Isika is, de valamiért elvesztünk.
- Mond csak kölyök, te paplovag vagy?- vágta közbe a férfi, miután felhajtotta az italát.
- Nos, csak tanonc vagyok. Isika védelmező kezei alatt.
- Szerintem, meginoghatott a hited. Gondolom sok borzalmat láttál.
- Láttam én, a biztos. De fogalmam sincs, hogy miért hagyták menekülni az ártatlanokat. Én azt hittem, csak az ellenkező isten papjaival háborúznak.
- Hát, mindenesetre minket csak a karaván eset érint, míg nem hívják segítségül a hadsereget.
Az ősz férfi felállt, majd egy nyikordulás kíséretében, betolta a széket.
- Most mennem kell. Viszlát.
Nagy méltóságteljes léptekkel hagyta el a fogadót. A fiatal hölgyek kigúvadt szemekkel figyeltek a körübelül 50 év körüli férfi után.
- Te! Ki volt ez? – hajolt közelebb Darren, Vulufhoz.
- Te tód ki a képedet az én arcombul! – rivallt rá a törp. Majd mérgesen a fiú szemébe nézett, aztán elvigyorodott.- Ne félj kölyök! Bújjá csak ide! Szóval azt kérded, ki vót ez? Höhh, ő itten a vezető, Merk Fényeskard. Ő felelős Arkholdért. Egy rendet vezet, melynek neve a Vörös Sas. Ez egy harcosokból álló rend.
- Tényleg? Akkor gondolom, várhatunk tőle segítséget Vetmiril városához.
- Nem tudom kölyök.- rázta meg szakállát a törpe. Talán akkor, ha rendesebben beszélünk vele. De várjunk csak! Mi közöm nekem ehhez? Én elértem a célom, a többi a TE problémád.
- De Vuluf! Meghívtalak italra, és szállást is fizettem. Vagy nem?
- Öhh ja, deee…
- Legalább rábeszélhetnéd ezt a rendet, hogy segítsenek Vetmirilnek kiűzni a papokat, vagy legalább lecsillapítani őket. Akárhogy is még maradtak a városban ártatlanok, akik valamiért nem jöttek a karavánnal. Sőt a városi őrség még mindig harcol.
- Aztán én nem tehetek arrul, hogy nem voltak képesek a feneküket elhúzni idáig.
- Vuluf!- állt fel hirtelen Darren. Két kezével az asztalra támaszkodott. Még ülve is látszott a két fél közt a magasság különbség. De állva Darren félelmetesnek tűnt a törp számára.
- Jól van, jól van. Ne gyötörd magad. Emegyek és beszélek az öreg fejével. Meghát, én is tanúja vótam a karaván megtámadásának. Nemde?
- Köszönöm. Én viszont körülnézek egy kicsit a városba. Tessék!- dobott oda neki az asztalra egy kis pénzt. Csak úgy csörrent.- Nem italra adtam, hanem arra az esetre, ha előleget követelne Merk, rendben?
- Igen, igen. – egyezett bele a bozontos szakállú.

      Darren kilépett a fogadóból majd tett egy nagy sétát. Éppen piacnap volt. A város nyüzsgött a főtéren. Zene, tánc, kiáltozó árusok és mutatványosok szórakoztatták a népet.  Egy mágia bemutató is volt, mely elkápráztatta a fiatal paplovagot. De egy idő után kezdte zavarni a tömeg. Úgy döntött lemegy a dokkokhoz. Néhány ima elmormolása után, végigszemlélte a szűk utcát, amin éppen sétált. Régi kőépületekből állt. Ruhák voltak felaggatva a szárogató kötelekre, és úgy nézett ki, szegények lakhatják ezt a területet. De szegényednek elég bizarr volt.  Az épületeket barna színű zászlók tarkították, melyen egy fekete naphoz hasonló ábra volt. Mintha valaki vagy valakik területe lenne. Darren gyomra összeszűkült, mikor gyors lépteket hallott maga mögött, de mire hátra kapta volna a fejét, az ügyes kéz leterítette. Nos, pontosabba egy husáng.

További hírek

Örökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!

Tovább...

2015.4.7.

Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!

Tovább...

2015.4.7.

Szép, irodalom... szépirodalom...

Tovább...

2015.3.8.

Beugró döntő

Tovább...

2015.3.8.

Eredményes versenyzőink

Tovább...

2015.3.8.

Beugró

Tovább...

2015.2.8.

Szép, irodalom... szépirodalom...

Tovább...

2015.2.8.

A HIMNUSZ-SZÓZATMONÓ VERSENYRŐL

Tovább...

2015.1.27.

Magyarország és a hip-hop

Tovább...

2015.1.14.

Újra itt vagyunk!

Tovább...

2015.1.8.

A 11.D osztály öko lábnyoma

Tovább...

2012.2.22.

A páncélosok evolúciója

Tovább...

2011.12.6.

A (török) félhold nyomában

Tovább...

2011.3.16.

Ádámok és Évák

Tovább...

2011.3.16.

Beszélgetés Besenczi Árpáddal, a Hevesi Sándor Színház direktorával

Tovább...

2011.2.10.

Az istennő nyomában 4.

Tovább...

2011.2.9.

Az istennő nyomában 3.

Tovább...

2011.2.9.

Az istennő nyomában 1.

Tovább...

2011.1.12.

Zalaegerszegi downhill

Tovább...

2011.1.6.

Séta Program 2010 / 2011

Tovább...

2011.1.6.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
KISINAS tábor 2021
Ballagás 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20